Iets is niet niets

Vol trots zei ze: “Mam kijk! Ik heb een kunstwerk gemaakt!” Jap. Dat heeft zij gedaan. Gewoon zomaar eventjes ;-)

Terwijl we toch eigenlijk alleen maar aan het spelen waren. Tenminste voelde dat voor mij soms zo. Jap, ik geef het eerlijk toe: vlak voor de laatste sessie dacht ik eventjes: “Jeetje wat heb ik nu bereikt bij dit cliëntje?” maar eigenlijk was dat de verkeerde vraag.

Eigenlijk ging het er om wat ZIJ heeft bereikt. En dat was zooooo veel meer dan dat ik had verwacht.


Het begon bij het einde.

De laatste sessie. Ik zei van tevoren nog tegen mezelf “Alena, waarschijnlijk is er al meer gebeurd dan dat jij aan de buitenkant hebt gezien.” En toen. Toen hadden we de laatste sessie. Het laatste half uurtje brak aan en opeens brak er iets los. In dat cliëntje van mij. Gewoon zo. BOEM. En toen kwam HET inzicht á la Pipi Langkous, die de wereld gewoon zo maakt zoals zij het leuk vind: “Wat nou als we dat spel op een heel andere manier spelen? Wat als alles mag wat eigenlijk een fout, een taboe is?” En toen, ja toen hadden we echt HEEL VEEL LOL met elkaar.

... op eens brak er iets los...


Het kind kan het,

weet het

en doet het!

En weer eens blijkt het te kloppen wat ik in mijn opleiding heb geleerd. Het kind kan het, weet het en doet het! En terwijl ik nog helemaal verbaasd stond van wat ik aan verandering mocht zien … kwamen de ouders de volgende dag met een verhaal wat mij dusdanig aan het stuiteren heeft gebracht dat ik niet anders kon dan dit met jullie te delen: Thuis hebben zij nog zoooo veel meer verandering gezien dan dat ik ooit had verwacht.

 "Opeens"...

  •  Kon zij omgaan met haar emoties
  • Was ze vaker beleefd tegenover haar ouders
  •  Gaf ze vrienden complimenten

En ja… Ik geef mezelf wel een beetje credit want blijkbaar heb ik de juiste zaadjes gezaaid, maar vooral wil ik jullie lieve ouders moed geven: ALLES wat je in je kind investeert gaat groeien. En misschien zie je dat niet altijd en meteen. Maar geloof me: ER GEBEURT ALTIJD IETS!


Ik hoor je al bijna denken “Nou Alena, alles leuk en aardig maar ik ben geen kindercoach maar gewoon een ouder met een druk leven” maar ECHT.

Maak het jezelf lekker makkelijk:

Geef je kind 15 minuten per dag volledige aandacht; Uit studies blijkt dat zo’n kwartiertje per dag een MEGA verschil kan maken. Iets met “tot 80% minder problemen“ meen ik me te herinneren!


HOE je die aandacht kan geven? Again: denk zo makkelijk mogelijk:

  • Ga lekker naar buiten! Bos, tuin, strand, het maakt niet uit
  • Lees een boekje voor
  • Kijk samen een paar grappige filmpjes
  • Doe samen en puzzel of iets creatiefs

 

OF...

vraag gewoon aan je kind wat jullie zouden kunnen doen! Want:

JE KIND KAN HET, WEET HET EN DOET HET!


En als jij jouw kind hier bovenop ook nog 4 uur volledige aandacht van een professionele zaadjes-zaaier gunt, neem dan contact op!

Ik beloof allereerst JOUW een half uur ongedeelde aandacht te geven!

Gratis, vrijblijvend, je krijgt er geen abonnement van de vriendenloterij bij maar wel waardevolle inzichten… dus gewoon 

en dan kijken we of het klikt.